Monthly Archives: Februar 2018

 1. Kako da sam sastavim solarni sistem - vodič u nekoliko koraka

  Kako da sam sastavim solarni sistem - vodič u nekoliko koraka
  Iz dana u dan cena solarnih panela je sve pristupačnija. Ljudi su postali svesni da solarna energija može obezbediti veliki uštede u troškovima struje, a sa druge strane mogu učiniti i nešto pozitivno za svoje okuženje. Tehnologija solarnih panela posebno je napredovala u poslednjoj deceniji, pa su sada solarni paneli efikasniji, dugotrajniji i otporniji. Procenjuje se da solarni sistem može efikasno funkcionisati i preko 25 godina. S obzirom da ne postoje mehanički i pokretni delovi, održavanje solarnog sistem je vrlo jednostavno.
  Pročitaj više »
 2. Prenosni solarni paneli - solarna energija za poneti

  Prenosni solarni paneli - solarna energija za poneti
  Uz boravak u netaknutnoj prirodi na planini ili moru, takođe je važno razmisliti o vašim potrebama za energijom na putovanjima. Kako ćete napajati aparate poput lampi, frižidera ili mobilnih telefona? Da li kamp na kome boravite omogućava upotrebu bučnih generatora? I da li ste spremni za iznenadni gubitak energije kada u blizini nemate dostupne izvore napajanja.?
  Pročitaj više »
 3. Kako da izaberem toplotnu pumpu?

  Kako da izaberem toplotnu pumpu?
  Koji su tipovi toplotnih pumpi dostupni i koji da izaberem za mene: voda-vazduh, vazduh-vazduh ili vazduh-voda
  Pročitaj više »
 4. Za koliko vremena se isplati investicija u solarnu energiju?

  Za koliko vremena se isplati investicija u solarnu energiju?
  Solarna energija svake godine je sve više u upotrebi. Nije neuobičajeno da u Evropi pronađete bar jednu kuću u kraju koja ima solarne panele, koji pokrivaju svaki kvadratni metar krova. Svest o uštedama i očuvanju okoline postaje sve aktvnija bogatijom ponudom solarnih sistema, velikim brojem poreskih olakšica od same države i povoljnih solarnih kredita banaka.
  Pročitaj više »
 5. Kako odabrati pravi solarni sistem za vikendice?

  Kako odabrati pravi solarni sistem za vikendice?
  Kako izabrati najbolji solarni sistem za Vašu vikendicu, na najbrži način? Kako momentalno rešiti svoje energetske potrebe ukoliko nemate pristup EPS?
  Pročitaj više »
 6. Koliki je rok isporuke i ugradnje solarnog sistema preko Sunčice?

  Koliki je rok isporuke i ugradnje solarnog sistema preko Sunčice?
  Koliki je rok isporuke i ugradnje solarnog sistema preko Sunčice? Uradili ste preliminarno istraživanje, upoznali sve prednosti solarne energije i shvatili da možete ostvariti ogromne uštede. Imate i ideju koje ćete solarne panele odabrati. Svi znamo da su solarni paneli odličan način smanjenja računa za električnu energiju, ali i velika podršku okolini. Ali interesuje vas za koji rok će solarni sistem biti isporučen i koliko je vremenski potrebno za njegovu ugradnju.
  Pročitaj više »
 7. Kako da izracunam cenu uvodjenja solarne energije - da li postoji solarni kalkulator?

  Kako da izracunam cenu uvodjenja solarne energije - da li postoji solarni kalkulator?
  Često od klijenata dobijamo pitanja koja se tiču procene ukupne uštede troškova cena instalacijom solarnog sistem, kao i cena solarnih panela. Da bi izračunali isplativost investicije morate poznavati vaše i navike vaših ukućana oko potrošnje električne energije. Na koji način se grejete zimi ili rashlađujete leti? Da li imata specifične kućne aparate? Da li u svoj kući boravite tokom cele godine ili sam u određenom periodu? Za početnu analizu vaših navika na našem sajtu Sunčica kreiran je jednostavni solarni kalkulator, koji je namenjen da vam pojednostavi proces odabira solarnog sistema kroz nekoliko jednostavnih koraka.
  Pročitaj više »