Uradili ste preliminarno istraživanje, upoznali sve prednosti solarne energije i shvatili da možete ostvariti ogromne uštede. Imate i ideju koje ćete solarne panele odabrati. Svi znamo da su solarni paneli odličan način smanjenja računa za električnu energiju, ali i velika podršku okolini.  Ali  interesuje vas za koji rok će solarni sistem biti isporučen i koliko je vremenski potrebno za njegovu ugradnju.

 

Evo kako teče jedan proces instaliranja solarnog sistema:

 

Prvi korak: Kontaktiranje i savet naših stručnjaka

 

Kada nas kontaktirate dobijate incijalne informacije u skaldu sa vašim potreba energije i raspoloživim budžetom. Može se dogoditi i nekoliko sastanaka, u zavisnosti od složenosti i veličine solarnog projekta.

 

U većini slučajeva, papirologija može biti brzo i lako završena, ali u nekim retkim slučajevima može biti potrebno više od jednog dana da se potpišu svi papiri. Ako čekate odobravanje kredita od banke, na primer, možda ćete morati da odložite dok se ovaj uslov ne ispuni.

Drugi korak: Prikupljanje podataka specifičnih za lokaciju

 

Svaka kuća je jedinstvena, a mnogi se vremenom menjaju, s obzirom da vlasnici žele razne promene i poboljšanja. Može potrajati do dve nedelje da naši inženjeri u potpunosti istraže kuću i prikupe sve specifične informacije koje su im potrebne.

 

Prikupljeni podaci nisu ograničeni na samu kuću - inženjeri će takođe gledati vaše komunalne priključke kako bi bili sigurni da je kuća spremna za instalaciju solarnog sistema. Ovo retko predstavlja problem za nove kuće, ali stare kuće mogu zapravo imati pogrešne kablove ili druge probleme.

 

Postoji mala šansa da možda električar treba da uradi neki posao pre nego što instalacija solarnog sistema može da se nastavi. Većina električara može završiti posao u stambenoj kući za nekoliko sati najviše.

 

Treći korak: Kreiranje dizajna

 

Tokom sledeće nedelje, naš tim će raditi na kreiranju kompletnog dizajna za nadogradnju vašeg doma. Ovo uključuje sve relevantne pojedinosti posla: gde će se postaviti pojedini delovi, kako će se provoditi žice, gde će biti postavljeni dodatni sistemi, poput baterija.

 

Četvrti korak: Instalacija

 

Instaliranje solarnih panela obično traje jedan ili dva dana. Posebno veliki ili složeni solarni sistemi možda će zahtevati više vremena i biće vam rečeno šta možete očekivati pre nego što radovi započnu.

 

Peti korak: Kontrola

 

Ukoliko su u pitanju veliki sitemi ili instalacija solarne elektrane, zahteva se inspekciju od grada ili odseka za komunalne usluge kada se završi instalacija, kako bi se osiguralo da je sve ispravno završeno.

 

Rok isporuke i ugradnje solarnog sistema za kuće preko Sunčice

 

U zavisnosti od raspoložive količine određenog artikla i mogućnosti njegovog nabavljanja, a u skladu sa poslovnom politikom Sunčice, očekivani rok isporuke proizvoda iz naše ponude je 72h (do 3 radna dana), dok je rok isporuke za kompleksnije solarne sisteme i pakete do 20 radnih dana. Na teritoriji Beograda, ukoliko je traženi proizvod na stanju, Sunčica vrši isporuku robe u roku od 24h. Isporuka se vrši u svim gradovima Srbije. Sve što je u ponudi u mogućnosti smo da isporučimo saglasno očekivanom roku isporuke naznačenom uz svaki proizvod. Ponuda i cene na našem sajtu ažurirju se na dnevnom nivou. Na Vama je samo da odaberete, poručite i sačekate kurira za par dana na svojim vratima. Kada su u pitanju ljudi koji žele da urade sami instalaciju, iako ovo ne preporučujemo iz više bezbednosnih razloga, nudimo širok asortiman proizvoda te kod nas možete samo kupiti proizvode - više u sekciji solarni paneli

 

Sto se tiče ugradnje solarnog sistema, ona se radi za manje sisteme (do 10 KWH) u roku od jednog dana. Za neke veće solarne elektrane ili solarni sistem rok ugradnja može ići do mesec dana.