FOTONAPONSKI PANELI

Solarni paneli i solarni sistemi

Fotonaponski paneli, zapravo su sinonim za solarne panele. Ova vrsta proizvoda, predstavlja jedan od neizostavnih i osnovnih delova svakog solarnog sistema.Naime, nijedan solarni sistem, ne bi mogao da funkcioniše bez fotonaponskih panela. Svaki pojedinačni fotonaponski panel,

izgrađen je od većeg broja solarnih ćelija koje su serijski povezane među sobom. Shodno toj činjenici, može se zaključiti da je funkcija fotonaponskih panela, zapravo uslovljena funkcijom solarnih ćelija.Solarne ćelije, pa samim tim i fotonaponski paneli, funkcionišu tako što apsorbuju energiju koju emituje Sunce i tako što tu energiju pretvaraju u električnu energiju.

U zavisnosti od tehnologije proizvodnje, tačnije u zavisnosti od načina na koji su proizvedeni, fotonaponski paneli se mogu definisati kao monokristalni fotonaponski paneli, kao polikristalni fotonaponski paneli i kao amorfni fotonaponski solarni paneli.

Osim na osnovu načina proizvodnje, fotonaponski paneli se međusobno mogu razlikovati i po brojnim drugim osobinama, kao što su dimenzije, snaga, jačina, proizvodna marka i mnoge druge osobine. Od svih prethodno navedenih osobina, na nivo kvaliteta koji određeni fotonaponski panel poseduje, u najvećoj meri utiče osobina koja se odnosi na nivo snage koju je fotonaponski panel sposoban da poroizvede.

Na tržištu, mogu se naći fotonaponski paneli različite snage i njihova snaga, može da varira i da se kreće u rasponu od svega 10 W do čak 310 W. Prilikom kupovine fotonaponskog panela, kako bi ste se uverili da ste odabrali kvalitetan primerak proizvoda, potrebno je da dobijete na uvid sertifikat o njegovom kvalitetu. Takođe, prilikom kupovine svakog kvalitetnog fotonaponskog panela, treba da dobijete i garanciju za kvalitet.

Garancija za kvalitet fotonaponskog panela, u ogromnoj većini slučajeva važi punih 25 godina, a po isteku garancije od 25 godina, efikasnost funkcije fotonaponskog panela, treba da ostane izražena kroz čak 80% od ukupne performanse njegovog rada.

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU NA SLEDEĆEM LINK-U:

SOLARNI PANELI