Nezavisni/Baterijski Solarni Sistemi

Nezavisni solarni sistemi- Solarni Baterijski sistemi

Ono što je bitno napomenuti jeste da ovakvi solarni sistemi su karakteristični za lokacije gde nema postojeće elektro mreže. To znači da je jedini mogući način da obezbedite sebi struju na lokaciji, putem solarnih panela odnosno ugradnjom solarnog sistema.

Iz našeg iskustva ono gde se baterijski solarni sistemi najviše primenjuju jesu vikendice, brodovi, kamp kuće, kamp vozila pa čak i kuće u kojima se živi svaki dan ( sve više u zadnje vreme).

U slučaju da se odlučite samo za opremu bez instalacije, možete da budete sigurni da ćete od nas dobiti aposlutnu profesionalnu podršku za instalaciju iste. Ako se sa druge strane odlučite za opremu plus instalaciju u tom slučaju dobijate rešenje "ključ u ruke". 

Kako da odredim pravim sistem za moje potrebe?

U želji da vam pomognemo shodno potrošačima koje planirate da imate, ispod se nalaze grupe potrošača i odgovarajući sistemi za iste:

  • Ako su vam potrošači: sijalice, televizor, punjač za telefon, set top box, onda je ovo pravi sistem za vas:

Solarni Sistem-Vikend Lite-160W / 250VA - 12V/230V

  • Ako su vam potrošači: Friižider,sijalice, pumpa za vodu do 1 kW televizor, punjač za telefon, set top box, onda je ovo pravi sistem za vas:

Solarni Sistem Vikendica L 480Wp/1000W - Gel

  • Ako su vam potrošači:Friižider,sijalice, pumpa za vodu do 2 kW televizor, punjač za telefon, set top box , usisivač, bušilice, brusilice, manji kuhinjski aparti, onda je ovo pravi sistem za vas:

Solarni Sistem Total 1500Wp / 3000W- Gel Baterije

  • Ako su vam potrošači: Bojler do 2 sata dnevno ( u prolećnom i letnjem periodu),veš mašina,friižider,sijalice, pumpa za vodu do 2 kW televizor, punjač za telefon, set top box , usisivač bušilice, brusilice, manji kuhinjski aparti, onda je ovo pravi sistem za vas: 

Solarni Sistem MAX 3000Wp / 5000W- Gel Baterije

BITNE NAPOMENE:

  • ŠPORET SE PREPORUČUJE DA BUDE NA PLIN OBZIROM DA JE NJEGA JAKO TEŠKO REŠITI SOLARNIM SISTEMOM ODNOSNO VELIKI POTROŠAČ JE U PITANJU
  • SVAKI GORE POMENUTI SISTEM JE POTREBNO DA IMA ISPOMOĆ AGREGATA U ZIMSKOM PERIODU. SVI NAŠI SISTEMI IMAJU PRIKLJUČAK ZA AGREGAT.

Ako i dalje niste sigurni koji sistem je za vas, na sledećem linku možete da pogledate spiskove potrošača i njihove potrošnje ako sami niste u stanju da odredite potrošnju vaših uređaja:

  • Spisak potrošača

Da bi smo vam pomogli na sledećem linku smo dizajnirali solarni kalkulator koji će vam pomoći da izračunate pravi sistem za vas:

Na kraju, na sledećem blogu možete sami da prođete dizajniranje kompletnog sistema i da sami odredite sistem koji vam je potreban

Ako ste skroz novi u solarnoj energije onda vam savetujemo da pogledate sledeći tekst: 

 

Nezavisni/Baterijski Solarni Sistemi
Opadajuće
View as Mreža Lista

12 proizvoda

per page
Opadajuće
View as Mreža Lista

12 proizvoda

per page