Sistem za navodnjavanje 0.75kW/1.36kWp - M

Sistem za navodnjavanje 0.75kW/1.36kWp - M

Sistem za navodnjavanje 1.1kW/2.04kWp - T

Sistem za navodnjavanje 1.1kW/2.04kWp - T

Sistem za navodnjavanje 0.75kW/1.36kWp - T

201.662,00 RSD
Namena sistema je napajanje trofaznih pumpi za navodnjavanje snage do 0.75 kW. Bitno je da napomenemo da ovaj sistem ne poseduje baterije ali mogu biti dodate ukoliko je potrebno.
Šifra proizvoda
111111159

Namena i opis sistema:

Namena sistema je napajanje trofaznih pumpi za navodnjavanje snage do 0.75 kW. Bitno je da napomenemo da ovaj sistem ne poseduje baterije ali mogu biti dodate ukoliko je potrebno. To znači da ovi sistem funkcionisu na sledeći način: kada imamo Sunca, solarni paneli počinju da proizvode električnu energiju i šalju je ka invertoru, invertor prosleđuje električnu energiju direktno ka pumpi za navodnjavanje. Obzirom da solarni paneli ne proizvode konstantno istu snagu električne energije u toku dana, možemo očekivati da će pumpa ujutru i kasno popodne raditi sa smanjenjim brojem obrtaja odnosno sa manjim protokom. U najsunčanijem periodu dana pumpa će raditi u punom kapacitetu. Da bih vam pojednostavili računicu odnosno da bi ste razumelikoliko vode možete da očekujete u toku dana, naše iskustvo kaže da po lepom sunčanom danu možete da očekujete 4 do 5 sati rada pumpe u punom kapacitetu. 

U slučaju da je oblačno sistem neće raditi ili će raditi na minimalnom kapacitetu. 

Sistem je moguće rad radi u kombinaciji sa postojećom mrežom/agregatom. 

Sistem poseduje daljinski monitoring i upravljanje. Opciono može da postoji automatizacija prebacivanja sa solarnih panela na mrežu//agregat

U slučaju da su potrebne baterije odnosno da vršite navodnjavanje u određeno doba dana ili noći onda je potrebno da nas kontaktirate da bi smo odredili kapacitet baterija koji vam je potreban. Baterijski sistemi za navodnjavanje se uglavnom koriste kod kultura koje zahtevaju zalivanje u određeno vreme u toku dana. Baterije u tom slučaju akumuliraju energiju za kasnije korišećne odnosno po potrebi. 

Šta čini jedan sistem za navodnjavanje:


  1. Solarni halfcut monokristalni panel 340Wp Solar Fabrik Nemačka - 4 kom
  2. Trofazni invertor GD100 0.75 kW INVT-namenjen isključivo za sisteme za navodnjavanje
  3. Aluminijumska potkonstrukcija za montažu solarnih panela na kosi krov
  4. Set solarnih kablova, konektora za udaljenost 10m od solarnog panela do invertora
  5. Zaštitna oprema
  6. Opciono - uređaj za nadzor rada sistema putem interneta
  7. Opciono - sklopka za prebacivanje napajanja mreža / solar

U slučaju da kupac vrši montažu solarnih panela na zemlji, kupac ima dodatni trošak da pripremi betonske stope za ankerisanje potkonstrukcije za solarne panele ne zemlji. Kote za izradu betonskih stopa se dostavljaju kupcu sa naše strane. 

Da bi ste znali da li imate dovoljno prostora na vašem krovu ili zemlji možete da primeniti sledeću računicu:

1 kW solarnih panela na kosom krovu zauzima 6 m2.

1 kW solarnih panela na zemlji zauzima 12 m2. Postavljanje solarnih panela na zemlji zahteva pravljenje razmaka između redova zbog senke.