Solarni sistemi za navodnjavanje

Solarni Sistemi za navodnjavanje

Namena sistema je napajanje pumpi za navodnjavanje različite snage od 0.3 kW do 30 kW. Bitno je da napomenemo da ovi sistemi ne poseduju baterije ali mogu biti dodate ukoliko je potrebno. To znači da ovi sistem funkcionisu na sledeći način: kada imamo Sunca, solarni paneli počinju da proizvode električnu energiju i šalju je ka invertoru, invertor prosleđuje električnu energiju direktno ka pumpi za navodnjavanje. Obzirom da solarni paneli ne proizvode konstantno istu snagu električne energije u toku dana, možemo očekivati da će pumpa ujutru i kasno popodne raditi sa smanjenjim brojem obrtaja odnosno sa manjim protokom. U najsunčanijem periodu dana pumpa će raditi u punom kapacitetu.

Da bih vam pojednostavili računicu odnosno da bi ste razumeli koliko vode možete da očekujete u toku dana, naše iskustvo kaže da po lepom sunčanom danu možete da očekujete 4 do 5 sati rada pumpe u punom kapacitetu. 

  • U slučaju da je oblačno sistem neće raditi ili će raditi na minimalnom kapacitetu. 
  • Sistem je moguće rad radi u kombinaciji sa postojećom mrežom/agregatom. 
  • Sistem poseduje daljinski monitoring i upravljanje. Opciono može da postoji automatizacija prebacivanja sa solarnih panela na mrežu//agregat

U slučaju da su potrebne baterije odnosno da vršite navodnjavanje u određeno doba dana ili noći onda je potrebno da nas kontaktirate da bi smo odredili kapacitet baterija koji vam je potreban. Baterijski sistemi za navodnjavanje se uglavnom koriste kod kultura koje zahtevaju zalivanje u određeno vreme u toku dana. Baterije u tom slučaju akumuliraju energiju za kasnije korišećne odnosno po potrebi. 

Ovi solarni sistemi mogu da se koriste za navodnjavanje zemljišta i to do 50 ha, u zavisnosti od potrebne količine vode, odnosno kulture koja se navodnjava. Sistem se može koristiti, pored direktnog navodnjavanja kap po kap, i u sistemima sa rezervoarom.

Pored navodnjavanja, sistem se može koristiti za opskrbljivanje pijaćom vodom, na ribnjacima za pretakanje vode, kao i na svim drugim mestima gde je potrebno obezbediti vodu. 

Solarni sistemi za navodnjavanje
Opadajuće
View as Mreža Lista

16 proizvoda

per page
Opadajuće
View as Mreža Lista

16 proizvoda

per page